onsdag 15 december 2010

Fudge

Nu har vi lagt fudgen på kylning! Smeten smakade riktigt gott, så vi hoppas att även det färdiga resultatet blir till belåtenhet...

Lucas provsmakar!
William satt brevid och tittade nöjt på:


Supergod fudge!

Ingredienser (50 portioner/st.)

3 dl socker
100 gram ljus blockchoklad
3 msk ljus sirap
1,5 dl grädde
30 gram smör
1 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Mät upp socker, blockchoklad, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning.
  2. Låt koka kraftigt 10 - 15 min och rör om då och då. Gör kulprovet för att se när smeten har lagom konsistens. (droppa lite smet i kallt vatten, när det går att forma smeten till en kula med fingrarna är den lagom).
  3. Lyft av grytan från värmen och tillsätt rumstempererat smör och vaniljsocker.
  4. Vispa med elvisp ca 5 min medan smeten svalnar. Smeten ska bli tjock och det ska bli spår efter visparna. Börja vispa försiktigt och öka farten efter hand.
  5. Häll ut smeten på bakplåtspapper på en bricka och ställ svalt. Eftersom smeten är ganska tjock så brukar den rinna ut till lagom tjocklek.
  6. När det stelnat, skär i fyrkantiga bitar. Förvaras svalt. Ät och njut!!!
Vi gjorde dubbel sats direkt och då fyllde vi en långpanna!
Lucas frågar hela tiden om det är klart snart... Längtar efter att vi ska dela dem och framförallt att få smaka på dem!

Nu sover William mätt och belåten och Lucas och jag ska leka med bilar i hans rum!
Kram på er!!

1 kommentar:

  1. Jag provade även att byta ut den ljusA blockchokladen mot mörk choklad med mintsmak.. Mums fillibabba!!

    SvaraRadera