måndag 13 december 2010

Luciafirande...

Idag har vi firat Lucia! Det blev inte riktigt som vi hade planerat, men mina gossar sover nu gott efter en späckad dag!

Vi började med en tur till Öronmottagningen... Ja, ni läste rätt. Igen. Denna gång fick vi en annan doktor som vi träffade för ett år sedan när vi kontrollerade Lucas rör. En mycket lugn och sympatisk person! Han förklarade hela tiden för Lucas vad han skulle göra. Och då inte bara förklarade utan visade också. Han började med att titta i hans öron och innan så fick Lucas titta i "mikroskopet". Det såg inte så bra ut i örat. Det låg mycket smuts som han sa i örat så då måste man ta bort det. Då tar vi fram dammsugaren. Han rev sönder några pappersbitar och la i Lucas knä och sög upp dem. Titta det gör inget ont, men det låter lite otäckt. Det hade lagt sig som blodkakor, torkat blod, och täppt till hans rör. Det var inge små kakor, så det tog lite tid att få ut dem, men Lucas var jätteduktig. När han fått bort dem, så börja det rinna lite var från mellanörat igen. Troligtvis har inte dropparna kommit åt och gjort nån verkan, så nu hoppas vi att det biter rejält, så vi slipper åka tillbaka. Om det rinner på torsdag, så ska vi åka in på fredag igen.

Jag upplever att smärtan avtog i hans öra och han hörde bättre. Stackars Lucas! När vi tog örondropparna förrut så gjorde det ont och sved, så nu märks det att det kommer åt problemområdet i mellanörat. Det gjorde det nog inte under helgen...

Eftersom vi var hos doktorn så missade vi Luciafirandet på Öppna förskolan. Barnen hade varsin tomteluva på sig så de muntrade upp personalen på Öronmottagningen. Efter besöket fick Lucas smaka sina hembakade lussebullar, så lite firande blev det ändå...

Robin, barnens kusin, skulle lussa på torget, och ville att vi skulle komma dit och titta nu ikväll, för han skulle sjunga solo. Så vi begav oss dit i kylan hela familjen och tittade en stund. Det var kallt, men mysigt. Lucas ville åka hem efter en stund. Han var trött och tyckte det var kallt för det blåste isbjörnar. Jag håller med! Men lite julstämning fick vi uppleva och Robin skötte sig galant! Det var modigt gjort av Robin, 15 år, att sjunga solo. Inte bara en sång, utan flera!
 
En trött och frusen Lucas!
Lucia på torget...


Robin



Ha en fortsatt mysig julvecka!! Snart kommer han med klapparna!! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar