måndag 27 december 2010

Nu är glada julen slut...

Det har varit en julhelg med mycket spänning inför tomtens ankomst, god mat och dryck och mys med våra nära och kära! Barnen är trötta idag efter en intensiv helg! Nu blir det vila...

Min mamma & hennes sambo kom till oss redan dagen före julafton, så då var vi bänkade framför tv:n och uppesittarkväll med Bingolotto. Ingen vinst, tyvärr...
Julafton började vi i kyrkan. Det var julspel, där jag fick vara Maria och William Jesusbarnet. Jag fick en sjal på mig, som Lucas tyckte att jag skulle ta av mig direkt.. Vi fick även njuta av stämningsfull julmusik i kyrkan. En mysig start på julafton!

Väl hemma igen så kom barnens farmor och farfar på julfika. Det var Trolltyg i tomteskogen på datorn som William tyckte om att se i sin nya stol han fått av mormor! Barnen fick några klappar av farmor och farfar, bl.a badankor som de önskat sig!

  
 
På eftermiddagen lagom till maten kom barnens morbror med familj. Lucas hade längtat efter sina kusiner; Henrik, Johan & Saga. Efter maten så spanades det efter tomten och han hittade hit! Lucas blev jätterädd och höll krampaktigt om sin pappa. Julklappar fick han och det var det bästa! Alla barn fick paket av tomten, så vi måste ha väldigt snälla barn! Godis fanns också dagen till ära och efter maten och julklappsutdelning så blev det fika med cheesecake... Kusin Saga lekte titt-ut med William, det gillades!!


Tack till nära och kära för en mysig julafton!! Juldagen användes till återhämtning.. Lite mys framför Lucas nya filmer och lek med Hoppetossa... Många av Lucas julklappar handlade om Pippi, till hans stora glädje!


Sen var det dags för att fira jul hemma hos farmor och farfar med barnens andra kusiner och familjer.. Tomten hade varit där och lämnat mer paket... Favoriten för Lucas denna dag var nog Pippi-kläderna. Nu kan han leka Pippi hela nästa år.. 
Vi myste med god mat och fika innan det var dags att säga adjö till släkten och julen och åka hemåt!


Hemma igen på kvällen med två trötta barn, men Lucas ville inte ta av sig Pippi-kläderna, och lekte lite med Hoppetossa innan vällingen var klar. William tog på sig en av de nya pyamaserna! Redo för sängen... =)


Tack alla fina för barnens klappar! Nu är det faktiskt rätt skönt att den glada julen är slut. Lucas frågade nyss när tomten kommer nästa gång och jag svarade att det är ett år kvar till nästa gång! Lite dyster såg han ut, gick iväg en stund och kom tillbaks och så sa han att tomten kan få bo här och dela ut julklappar varje dag!

God fortsättning till er alla och ett gott slut på 2010 önskar vi er!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar