torsdag 8 augusti 2013

Middagstips!

Kycklinggratäng med fetaost

Kycklinggratäng med fetaost
Allt i en form. Jättegod gratäng!

Ingredienser (4 portioner/st.)

4 stkycklingfileér
2 msksmör eller olja till stekning
150 gramfetaost
2 dlcréme fraiche
0,5 stcitron använd saften
5 stpotatisar
1 stgul lök
2 stvitlöksklyftor
1 nypasalt och peppar eller mer
0,5 knippepersilja eller basilika
2 dloliver

Gör så här

  1. Skär filéerna i mindre bitar och stek dem i smör eller olja. Salta och peppra.
  2. Mosa fetaosten med créme fraichen. Smaksätt med citronsaften och lite salt och peppar.
  3. Skala och skär potatisen i tärningar, ca 1x1 cm. Skala och hacka löken och vitlöken. Hacka persiljan eller basilikan. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Hetta upp smör eller olja i stekpannan och stek potatisen gyllenbrun. Lägg i löken och låt fräsa med några minuter. Krydda och blanda ner oliverna och persiljan eller basilikan.
  5. Lägg potatisblandningen i botten på en eldfast form. Lägg kycklingen ovanpå, toppa med créme fraiche-röran.
  6. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Servera med sallad.
Källa: www.kokaihop.se (Klicka på Receptets namn, så kommer du direkt dit)
 
******************************************************************************************************************************
Detta blev kvällens middag hemma hos oss! Riktigt gott! Jag uteslöt oliverna, och serverade dessa brevid för de som gillar. 
//Pernilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar