Kycklinggratäng med fetaost
Allt i en form. Jättegod gratäng!
Ingredienser (4 portioner/st.)
4 st | kycklingfileér |
2 msk | smör eller olja till stekning |
150 gram | fetaost |
2 dl | créme fraiche |
0,5 st | citron använd saften |
5 st | potatisar |
1 st | gul lök |
2 st | vitlöksklyftor |
1 nypa | salt och peppar eller mer |
0,5 knippe | persilja eller basilika |
2 dl | oliver |
Gör så här
- Skär filéerna i mindre bitar och stek dem i smör eller olja. Salta och peppra.
- Mosa fetaosten med créme fraichen. Smaksätt med citronsaften och lite salt och peppar.
- Skala och skär potatisen i tärningar, ca 1x1 cm. Skala och hacka löken och vitlöken. Hacka persiljan eller basilikan. Sätt ugnen på 200 grader.
- Hetta upp smör eller olja i stekpannan och stek potatisen gyllenbrun. Lägg i löken och låt fräsa med några minuter. Krydda och blanda ner oliverna och persiljan eller basilikan.
- Lägg potatisblandningen i botten på en eldfast form. Lägg kycklingen ovanpå, toppa med créme fraiche-röran.
- Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Servera med sallad.
Källa: www.kokaihop.se (Klicka på Receptets namn, så kommer du direkt dit)
******************************************************************************************************************************
Detta blev kvällens middag hemma hos oss! Riktigt gott! Jag uteslöt oliverna, och serverade dessa brevid för de som gillar.
//Pernilla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar