onsdag 19 januari 2011

Alla dessa infektioner...

Lucas har varit besvärad av infektioner sedan han var fem månader gammal. Då hade han sin första öroninflammation med krupp som följd. Vi åkte in och fick antibiotikabehandling och fick inhalera adrenalin vid flera tillfällen. Upp till han var ett år så fick han öroninflammation och krupp minst en gång per månad, oftast flera. Han fick alltid över 40 graders feber. Det var en jobbig tid!

Han insjuknade dagen före vårt bröllop när han var ett år och vi fick åka ambulans med misstänkt RC-virus dagarna efter bröllopet. Han som skulle varit vår ringbärare... Men det var det vanliga; öroninflammation och krupp.  Då fick han dessutom järndroppar i 3 månader.

När han var ett år och nästan fyra månader fick han rör i båda sina öron. Sen åkte han på scharlakansfeber och så fort det gick feber eller förkylning på hans förskola så kroknade han. För att inte tala om magsjuka, det hann vi också med. I våras då fick han bronkit och diagnosen förkylningsastma. Så vi använde inhalator hemma så fort det började hostas och det blev bättre.

I slutet av våren, innan han slutade på förskolan så fick han även halsfluss, öroninflammation och ögoninflammation. Lika bra att ta allt på en gång. Sen var det en relativt frisk sommar. I höst när han har varit hemma på heltid har han haft några småförkylningar och feber och så i december så fick han ju en riktig kraftig öroninflammation som höll i sig i tre veckor innan vi fick bot på den...

I söndags kändes han lite varm och hade feber i några dagar, men bara 38 grader, så jag vet inte vad det var. En lindrig förkylning kanske? I februari ska vi in till öronkliniken för den årliga kontrollen av hans hörsel, öronen och rören. Då ska de göra en uppföljning på decembers öroninflammation. Skönt att de gör det!

Nu ska vi även prova ett hölsokostpreparat gratis som är för öron- &/eller halsbarn; Probactiv Svalg. Vi är utvalda som testfamilj för att se om Lucas infektioner blir bättre och vad kan vi önska mer??

Ja, vi har kollat upp lungor och tagit massor av prover under årens lopp, men han är bara ett vanligt öronbarn med förkylningsastma och det ska förhoppningsvis växa bort!

Det som är tur är att han har långa friska perioder och är en så härlig liten kille!

Hoppas ni är friska där ute!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar