lördag 15 januari 2011

Julgransplundring!

Idag har vi varit iväg på julgransplundring hela familjen! Det var fullt med förväntansfulla barn och deras föräldrar. Tänk var barn är duktiga på att trissa upp varandra...

Det var kyrkan som bjöd på denna tillställning. Det börjades med ett dockspel för barnen. Sen var det lunch och fika, innan det var dags för att dansa ut julen... Och sist var det fiskdamm.

Vi var där i god tid, men det startades inte i utsatt tid, så det var mycket spring och bus på barnen innan det körde igång. Vi hade bjudit med några vänner. Deras dotter och vår Lucas kan verkligen trissa varandra. Det hade börjat redan igårkväll när vi var över till dem och de lekte hela kvällen. Lucas ville inte åka därifrån. Så idag när de sågs igen tog de vid där de slutade. Det var mycket spring och ganska högljutt. Det är svårt att lyssna på de vuxna när kompisen drar i en och man hänger tacksamt på varandra. Redan innan tillställningen hade börjat dansade Lucas och Ida, som hon heter, kring granen. Jag hade inte min kamera med, så jag fotade med mobilen så det blev inte bästa kvalité, men farten syns...


Det var inte mycket matro för våra förväntasfulla barn. Lucas fick i sig en halv korv och lite glass, resten av tiden sprang de runt eller lekte under bordet. Till slut tyckte vi att det blev lite för mycket när 10-15 barn sprang och busade och de började knuffa varandra. Mats tog Lucas i knät och det ville Lucas minsann inte som stortjöt. Han ville springa! Det var bara en fråga om när någon skulle skada sig... Men till slut så startade de dansen. Lucas gick med Mats och Ida och Idas pappa och började dansen, men som vanligt när det blir mycket folk så backade Lucas. Han blir obekväm och ledsen och ville sitta hos sin mamma. Mats tog istället William och dansade runt.




När det skulle avslutas med Raketen så gick Lucas och satte sig vid pappas fötter. Det ville han vara med på. Sen var det dags för fiskdamm och det tog tid. Det var många barn och lång kö och bara en fiskdamm. Ida och Lucas stog i kön ett bra tag, men efter ett tag så tappade de både orken och lusten och lekte istället. När alla hade tagit så kom de tillbaka och fiskade. Till sin stora lycka så fick Lucas en tablettask, en chokladbit, en klubba och en mandarin.

Vi kom nästan först och gick bland de sista. Det var lite kaotiskt i hallen när alla skulle gå samtidigt, så vi tog en kopp kaffe och väntade en stund..

Det var en trött Lucas på promenaden hem och vid nattningen så somnade han på stört...

Ett tips till arrangörerna är nog att om man väljer att fortsätta att vara inomhus, så måste det finnas utrymme för barnen att göra något vid lunchen/fikat. Fiskdamm är heller inte det ultimata när det är så mycket folk, utan det skulle vara smidigt att dela ut påsarna eller ha flera dammar. Jag hade nog valt att arrangera detta utomhus, där det finns utrymme att springa. Perfekt att bjuda på korv med bröd över disk och om man vill flera fiskdammar.

Men är det fest, så blir det ju lätt rörigt ändå. Arrangörerna gjorde ett bra jobb!! All heder åt er!

Här är en liten bild på vår minsting i sin "frack" dagen till ära!


Nu ska vi ta det lugnt i tv-soffan här hemma. Ska passa på att vila min onda rygg... Massage är inbokad på måndag och jag ser sååå fram emot det!!

KRAM till er alla!! <3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar