tisdag 4 januari 2011

Mot pulkabacken...

Idag myste vi lite extra i sängen framför Bolibompa innan vi åt frukost. Så skönt att Lucas inte vaknar kl 5.30-6 nu som han alltid gjort innan. Nej idag kom han in vid kl 7.30. Efter frukost frågade jag Lucas vad han ville hitta på och han ville leka och började leka med sina traktorer, sopbilen och bussen. Jag ammade William och såg vilket härligt soligt väder vi hade utanför, så jag föreslog att vi skulle gå till pulkabacken och det gillades. Jag tittade på termometern innan vi klädde oss och den var nere på -13,6. Bäst att klä sig varmt!

Väl ute (det tar ju ett tag att få på barnen alla kläder) så hade solen i stort sett försvunnit. Lucas var på sitt bästa humör, så vi traskade iväg mot backen och Lucas gick och drog sin pulka efter sig hela vägen dit. William somnade som tur var precis när vi kom fram. Backen låg helt öde. INGA andra var där och åkte. Jullov som det är så borde det ju kanske vara några fler, men inte. Vi traskade upp och Lucas for ner och slängde sig glatt i snön. Jag sprang efter och drog upp pulkan och traskade upp med Lucas i handen. Så höll vi på ett tag. Lucas hamnade även i mjuk snö och skulle hämta pulkan därifrån, när han sjönk ner till knäna, snubblade och så upp igen. Lite festligt att se hur han kämpade. Till slut så slängde han sig bara bakåt i snön och skrattade. Hungern gjorde sig påmind och Lucas orkade inte gå hem, så han fick sitta i vagnen. Väl hemma fick han en flaska välling i soffan innan lunchen, för han var ju sååå hungrig... Lite foton följer.
















William vaknade lagom tills vi kom hem och fick leka lite på lekmattan, när jag fixade lunchen. Han pratade glatt med sin spegelbild, försökte krypa och röra på sig, greppade efter nappen som han till slut lyckades få i mun. Han trivs på golvet och rör sig mer och mer för varje dag. Lite foton följer.





Ha det bra därute! Glöm inte berätta för den du älskar hur mycket han / hon / dem betyder! En dag kan det vara för sent... Ta hand om er! <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar